Élmény & Kaland


Amikor az ÉlményPark nevét megalkottam, az volt a cél, hogy minden látószög számára kifejezze a fizikai sík lényegét. Akik mélyebben benne vannak a világ titkainak megismerésében, jól tudják, hogy a világunk holografikus szerkezetű, amiben az anyag sűrített energiaként rezeg. Mivel ebben a fizikai környezetben az események nem következhetnek be egyszerre, így kialakult az idő, ami nem más, mint egyfajta térgörbület. Sokan úgy gondolják, hogy a világunk egy anomália következménye, melyet különböző forrásvetítések interferenciája hozott létre. Ám megszületett az a világértelmezés, mely erre nem anomáliaként, hanem lehetőségként tekint és meg is ragadta ezt a lehetőséget. Megszületett az ÉlményPark.

Ennek a világértelmezésnek esszenciája az a felismerés, hogy a világra úgy tekintesz, mintha az egy holografikus videojáték lenne, amiben benne játszol. Innentől már sokkal érthetőbbé válik minden egy számítógépeket használó civilizáció emberei számára. A világ helyreállítása sem történik másképp, mintha egy kalandjátékprogramot kellene újratervezni. Maga az ÉlményPark ebben az operációs rendszer, ami alá kerülnek a különféle játékok. Ilyen játékokat bárki fejleszthet, ám mivel egyedül voltam rá és közben sok más dolgom is volt, csak az alapjait fektettem le és elkészítettem pár alapjátékot, melyekre a holoinstall.elmenypark.net webcímen lehet tudatos regisztrációval felcsatlakozni.

Alaphelyzetben a Játék a Játék-Játék szinten zajlik, ahol a játékosok célja a győzelem, a siker, a pénz és más hasonló célok elérése. Ezt nevezitek ti a mindennapi életeteknek. Vannak azonban olyan magasabb tudatosságot elért emberek, akik ezt a tudatosságot nem a játékcélokra, hanem a játék helyreállítására fordítják. Mivel ők is a külvilágban élnek és a fontosságot is ott határozzák meg, ezért ők a Játék-Admin szintre kerültek. A fontosság azonban az idővel és a természetes fejlődéssel változik, a következő szint a Váró, ahol felkészülhetnek az Admin szintre történő belépésre. Az Admin-Admin szinten zajlanak a rendszerbeállítások, a rendszerfelügyelet, a javítások és a tesztelések, ez tehát az igazi isteni szint. Ez a szint azonban nélkülözi a játékcélokat és tízéves időléptékű, amihez le kell lassítani a körülöttünk lévő világot. Úttörőként végeztem el ezt a munkát, amiben biztosan követtem el hibákat, így ezek kijavítása azok dolga, akik erre a szintre lépnek. Felmerült azonban az az igény, hogy ezek az emberek is kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek és játszhassanak, ezért létrejött az Admin-Játék szint, ahova csak az Admin-Admin szintről lehet belépni. Jelenleg ezt tesztelem és alakítom ki a kereteit.

Mivel a hologram rugalmassága és kapacitása meglehetősen nagy, nehéz pár mondatban kifejteni sokrétűségét. A fogalmakat azonban érdemes tisztába tenni. Amit te Földi Mennynek nevezel, az admin nyelven a holojátéknak felel meg. Létezik azonban egy másik világ, ami elméletileg megegyezne ezzel, mégis külön zónát kapott az alászálló tudatok számára. Ennek admin neve a Realitás Szimuláció, ahol holofilmek futnak. A holojátékban létezik szabad akarat, azaz a döntés lehetősége, ami nélkül nem mennynek, hanem pokolnak éreznénk a jelenlétünket. A holofilmekben ennek azonban csak a rendkívül hiteles illúziója van meg, ami szintén megfelel a szellemi világ felől érkező igényeknek. Van még egy ilyen kategória, ez pedig a holoshow, ahol mint egy közös halmazban, ezek a szférák együtt jelenhetnek meg. Ez a kategória alkalmas a próbákra, a kiválasztásra, a versenyre és a vetélkedésre is.

Mindenki a saját filmjének a főszereplője, aminek van egy alapműfaja. Amikor másokkal találkozol és interakcióba léptek egymással, azt érdemi és nem érdemi találkozásoknak nevezzük. A nem érdemi találkozások esetén szereplőként és statisztaként vesztek részt a másik filmjében, míg az érdemi találkozásoké a címszerep és a főszerep. Az ilyen találkozások esetén a műfajok is keverednek egymással, de ezek akár ki is zárhatják ezeket a találkozásokat, ha a műfajok inkompatibilisek egymással. Ha például az én műfajom a vígjáték, akkor nehezen tudok horrorfilmel vagy egy krimivel találkozni, bár nem lehetetlen. Ennyi információ bőségesen elég ahhoz, hogy bárki képbe kerüljön.