Megérteni a körülöttünk lévő új világot 1.

- Egy civilizációépítős játékban tudnál egyedül vezetni egy birodalmat?
- Persze, hisz ez a játék lényege.
- Akkor pontosan érted.


A beavatkozó idegenek erősségei:

- magasabb szintű szerveződés
- célpontok egymástól független behálózása
- a részt vevő személyek megszállásának lehetősége
- idegen mágikus támogatás

A beavatkozó idegenek gyengéi:

- egyéni tudat jelentőségének híján az emberi szintek elbutulása
- ingatag hatalmi berendezkedés
- érdek rossz kezelése
- "aki nincs velem az ellenem van" ellenségkép


Az általam megismert információk tükrében az idegenek nimbusza közel sincs ott, mint az ismeretlenség homályában. A felsőbbrendűségük ugyanolyan illúzió, mint a mi fejlettségünk. A legnagyobb problémát abban látom, hogy az ellentmondást nem tűrő tudataik felkészülés nélkül jönnek be a Föld hologramba, ahol aztán azonnal sértődéssel és indulattal reagálnak mindenre, amit nem értenek. Ez pedig a nagyobb halmaz, mert szinte alig értenek valamit ebből a világból.

A sok ezós ember, akiknek kezd kinyílni a tudatuk először azzal találkoznak, hogy mindenki előzetes behódolást vár el olyan dolgokért, amiket önzetlenül kellene végezniük. Így azok, akik a saját útjukat keresik, könnyen kerülhetnek egy olyan csoportba, ami aztán egy idő után elkezd szektaként működni. Ugyanígy teszik a politikusok is, amikor ígérgetnek, aztán a dolgok másképp alakulnak. Azért tekintem ezeket a politikai pártokat szektáknak, mert az idegenek gondolkodása más és egy földi ember ezt látja azon csoportosulások mögött, amikbe az általuk megszállt embereket igyekeznek terelni.

Ha valaki egyéni úton jár, az nem jelenti azt, hogy nem hálózhatják be könnyedén ilyen csoportok. Ott a munkahely, a baráti kör, a párkapcsolatok, a család, ahol mindegyikben hierarchia működik és az energiáidat úgy lehet a legkönnyebben elszedni tőled, ha kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, amiben ők segítenek. Egy ilyen helyzetben csak egyvalamit lehet tenni. Olyan megoldást kell kitalálni, aminek működése mindenkitől független. Az ilyen megoldásokhoz azonban okosnak is kell lenni, mert a győzelemre csak akkor van esélyed, ha a rendszered fejlettebb, mint az övék.

2. rész
3. rész