Megérteni a körülöttünk lévő új világot 3.

- Hogy te mekkora bunkó vagy!
- Látod? Egyet bégetsz a többiekkel.


1. rész
2. rész


Ha valaki itt tényleg rendet akar tenni:
1. mindenki megveti és megbélyegzi
2. amíg tényleg meg nem szerzi a hatalmat
3. mert utána már mindenki addig is jóbarát volt
4. aki sokat szenvedett és megérdemli harcáért a jutalmat


Az emberi agy jellege olyan, hogy utólag csak a szépre emlékszik (ezért van nagy rajongótábora a régmúlt időknek) és utólag képes olyan szelektíven látni a saját szerepét, amiben erősen felnagyulnak az apró jótettei és szóra sem méltóan alacsonnyá válnak a mindennapos tetteik. Amiket kénytelen volt így tenni, természetesen meggyőződése ellenére. Aki ezen felülemelkedik, ott találja magát a jótettek világában, ahol híján lesz a pénznek és mindenki csak egy kihasználásra váró lúzert lát benne. Esetemben olyan emberről beszélünk, akiről mindenki tudta, hogy sokkal értelmesebb, ezért jó látni ilyen szerencsétlen helyzetben. A barátok tehát csak akkor tekinthetők tényleg barátnak, ha a sikereidnek örülnek és nem a kudarcaidnak.

Egy kollektív megszállás próbára teheti az agyat, ha az egyéni tudat rájön, hogy itt mindenki körben egy, azaz egy darab lény sok megszállt emberi alakban, akiknek a rációja nem működik. Akik természetesen téged nagyon betegnek fognak látni, mert van saját véleményed, ami a kollektívában bűnnek számít. Ilyen világ vár ránk, ha ostoba módon emelkedtek! Képzelj el egy jó üzletet, amiből téged kihagynak, sőt veled kereskednek. Pont ezt tesszük mi is az állatokkal, akik szintén egy nagyobb kollektív tudat egyes alakjai, csak most megjelentek értelmesebb kollektív tudatok is, akik ugyanezt teszik az emberiséggel a saját üzleti környezetükben, amiket itt a személyes energiák területére helyeznék.

Amikor amerikai filmeket mézel, azokban olyan ügyesen vannak elrejtve a célok, hogy észre sem veszed. Tele vannak olyan állításokkal, amik csak akkor igazak, ha elfogadod az ő világképüket és magyarázatukat. Ha végig akarod nézni a filmeket, akkor el kell fogadnod az ő igazságukat (természetes, hogy a nagyvárosokban sok a bűnözés és veszélyesek) attól függetlenül, hogy te magad képes vagy ezeknél fejlettebb gondolkodásra. Ám vannak ennek előnyei is, hisz ha nem lenne az USA, ma biztosan egy középkori diktatúrában élnénk és azt sem tudnánk, hogyan vélekedjünk a szabadságról.

Ma az történik a világban, hogy ezek az erők hatalmat szereztek úgy az USA fölött, hogy a harc még nincs eldőlve. A saját megoldásomban a harc már eldőlt és csak az a kérdés, ki jut be oda.