Belső nyugalom


Bármilyen bajban vagy, a pánik és a kétségbesés nem segít. Azaz akkor teszed meg a tőled telhetőt, ha minden szükséges erőforrásodat a probléma elhárítására fordítod. Mivel az történik kinn, ami benn, valószínűleg a legjobb dolog ilyenkor a meditáció, amiben rendezni tudod a helyzetet. Minden más esetben sodródsz valaki más örvényéban.

Sokszor gondolom úgy, hogy egy adott valóságba ragadást csak a halál oldhatja fel. A haláltól való félelem az, ami sokakat ilyen valóságokban tart. Ha elfogadjuk azt, nincs olyan, hogy halál, csak tudati utazás van, ennek mélyebb megértésekor kezdődik az új életed. Nevezzük felszabadulásnak.

A másik probléma a beleőrüléstől való félelem. Bármi történik az agyadban, belső nyugamad megtartod! Ennek ismeretében már az ember képes szembenézni a pszichével, aki biztosan tesz pár kísérletet arra, hogy elhitesse veled: megőrültél. Ha nem ülsz fel ennek a trükknek, nem tud mit tenni, mint visszavonul, te pedig kitisztulsz.

A dolog előnye egy új látószög, amiben láthatod teljesen más értelmezésben és összefüggésekben ugyanazt. Ekkor érti meg az ember a majmozást. A beszélő majmok nem lenézendő emberek, csak mást játszanak. Te pedig hol vagy ahhoz, hogy anélkül minősíts, hogy igazából értenéd? Én is csak poénkodom ilyenkor, bár azt elismerem, akik olvasnak, nem mindig vannak a humor ezen frekvenciáin.

Akik be akarnak hatolni, először igyekeznek kizökkenteni a nyugalmi állapotodból. Ha ez nehéz, már nagyon sokat tettél magadért.